Dienes játékok

Dienes Zoltán

Dienes Zoltánról

Dienes Zoltán a XX. század matematikatanítási reformjainak világszerte egyik legismertebb, legnagyobb hatású alakja. Csodálatos képességének lényege az volt, hogy a játékok nyelvére tudta lefordítani a matematika jelentős részét. A Dienes játékokat játszva gyerekek és felnőttek szinte észrevétlenül kerültek közelebb a matematikai gondolkodáshoz. A játék céljának világos megfogalmazása, a kreativitás, alkalmazhatóság, és célnak való megfelelés, igényesség. Dienes Zoltánt a hazai matematikatanítás egyik, ha nem legnagyobb reformerének tartják.

Mindketten tanítványai és barátai vagyunk Dienes Zoltánnak. Megigézett minket emberségével, sziporkázó szellemével, lelkesedésével a játékos matematikatanulás iránt.
Voltunk vele iskolában, hosszú beszélgetés sétákon, megható ünnepségen adtuk át neki a Pécsi Tudományegyetem díszdoktori címét a kanadai Wolfville város egyetemén, és ott voltunk a családjával együtt, amikor elbúcsúztattuk.

Szeretnénk életben tartani a Dienes-örökséget, hogy könyvei, játékai még sok-sok nemzedék számára bizonyíthassák: gondolkodni jó, játékosan tanulva a matematika nem mumus, hanem örömforrás. “

Kiss Julianna és Klein Sándor

Játékajánló

Dienes Zoltán: Ki jut a várba? – GYÁRTÁS ALATT

Dienes professzor játékai nem csupán érdekesek, szórakoztatóak, de fejlesztik a gondolkodási képességet is. És ki ne szeretne jobban, logikusabban gondolkodni?

Ár: 5000 Ft
Dienes Zoltán: Három az igazság – GYÁRTÁS ALATT

Dienes professzor játékai nem csupán érdekesek, szórakoztatóak, de fejlesztik a gondolkodási képességet is. És ki ne szeretne jobban, logikusabban gondolkodni?

A játék átmenetileg nem elérhető!

Dienes könyvek

Dienes Zoltán: Játék az életem – egy matematikus mágus visszaemlékezései (3. kiadás)

Ebben a könyvben az életét meséli el, amely “kész regény”. Az ifjú Zoltán kirándulásai a 30-as évek Európájában épp oly érdekesek, mint Pápua Új-Guinea őserdejében tett látogatásai. Minden élet egyedi és sok-sok tanulsággal szolgál.

Ár: 3200 Ft
Vásárlás
Dienes Zoltán: Építsük föl a matematikát

Foglalkozik a számtani alapműveletek, az elemi algebra és a lineáris algebra fogalmaival. Leírja, hogyan lehet tíz éves gyerekeknek függvények, mátrixok fogalmát érthetővé tenni. Ismerteti a geometriatanításnak egy új, alternatív módszerét.

Ár: 3000 Ft
Vásárlás

Videók

Dienes napi előadás

Presentation of Honorary Doctorate to Zoltán Dienes

Interjúk Dienes Zoltánnal

Dienes Zoltán: Játék az életem

Emlékezés Dienes Zoltánra

A tanulás öröme