People Szókincs teszt

Fejlesztés, kiválasztás
Fejlesztés, kiválasztás
Képesség teszt
Képesség teszt
Pedagógusoknak, tehetséggondozáshoz, versenyszférában
Pedagógusoknak, tehetséggondozáshoz, versenyszférában
Mintafeladat
Mintafeladat
Mintajelentés
Mintajelentés
Próbateszt
Próbateszt

A People Szókincs Teszt a verbalitással, szövegértéssel, információ kezeléssel kapcsolatos képesség mellett a jelölt műveltségét is vizsgálja.

Leírás

Ez a teszt azt méri, hogy mennyire képes a jelölt szavak jelentését azonosítani. Képességteszt, amelyből kiderül, hogy a kitöltő mennyire van tisztában egyes szavak jelentésével: mekkora a szókincse. Az emberek szókincse úgy bővül, hogy a legkülönfélébb szövegekkel találkozva igyekeznek azokat megérteni. Minél változatosabb szövegekkel találkozik valaki (és így minél több féle szöveget ért meg), annál nagyobb lesz a szókincse. Így a szókincs megismerésén túl ennek a tesztnek a segítségével azt is meg tudjuk becsülni, hogy a tesztkitöltő mennyire van birtokában a társadalom által hozzáférhetővé tett ismereteknek – azaz mennyire művelt és tájékozott. A szókincsen keresztül tehát megismerhetjük a kitöltő képességét problémák megoldására, melyekben szerepe van a szövegértésnek, a tájékozottságnak, szóbeli vagy írásbeli kommunikációnak és a műveltségnek.

Milyen célból ajánljuk

A People Szókincs teszt lehetőséget ad a jelölt verbalitással, szövegértéssel, információ kezeléssel kapcsolatos képességeinek pontos megismerésére valamint tájékozottságának és műveltségének mértékére. A fenti képességek fontosak lehetnek megannyi munkakörben és nélkülözhetetlen olyan munkaköröknél, ahol írott vagy szóbeli információk kezelendőek és széleskörű tájékozottság szükségeltetik.

Kiknek ajánljuk

A tesztek megoldást kínálnak az állami és a versenyszféra szervezeteinek, a nagy létszámú, testre szabott, egyedi megoldásoktól a költséghatékony sztenderd vizsgálatokig. Ajánljuk továbbá a tehetséggondozásban és pedagógia területén tevékenykedő kollégáknak.

Vizsgálandók köre
  • Vezetők
  • Szakértők
  • Frissen végzett egyetemisták
  • Ügyfélszolgálatosok
  • Adminisztratív dolgozók (középiskolai végzettséggel)

Teszt bemutatása

Ajánlatot kérek